Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Dacia Yedek Parça Çeşitleri Nelerdir?

30-05-2022 14:04
Dacia Yedek Parça Çeşitleri Nelerdir?

Yedek parçalar, otomobillerin bakım ve onarımını sağlayan, kolaylaştıran ürünlerdir. Aracın ömrünü uzatırken bir yandan sürüş performans kalitesinin de artmasını sağlar.

 

Dacia yedek parça çeşitleri de sürücünün konforunu arttırırken aracın ömrünü uzatır. Olası problemlerin önüne geçer.

 

Yedek parça çeşitleri şunlardır:

·Kaporta ve trim

·Aksesuarlar ve tuning

·Soğutma ve filtreler

·Şanzıman ve diferansiyel

·Elektrik ve aydınlatma

·Süspansiyon ve direksiyon

·Motor ve yakıt

·Fren ve debriyaj

 

Orijinal Yedek Parça Nedir?

Otomobili üreten firmanın, otomobilde kullandığı parçalara orijinal yedek parça adı verilir. Bu parçalar otomobil üreticileri tarafından otomobil sahiplerine sunulur.

Aracınızda orijinal yedek parçakullanmanız hem kaliteli parçalarla araç performansınızı yükseltmeyi sağlar hem de aracınız ikinci el piyasasında daha değerli hale gelir.

 

Yan Sanayi Yedek Parça Nedir?

Yedek parça üretici firmalar, otomobillerle birebir uyumlu parçalar üretir. Bu parçalara yan sanayi yedek parça adı verilir. Yan sanayi yedek parçalar, orijinal parçalara göre daha uygun fiyatlı olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilir.

 

Yedek Parçaları Kasko Karşılar Mı?

Aracınıza satın alacağınız bütün orijinal parçalar ve yedek parçalar genel sigorta kapsamında yer alır. Orijinal olmayan parçalar için ise kapsam dışıdır. Ancak kapsama dâhil etmek istiyorsanız ek ücret ödemeniz gerekir.

 

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

·İlk olarak alacağınız yedek parçanın orijinal olmasına dikkat etmelisiniz. Orijinal yedek parça almanız, kaliteli olacağından dolayı aracınızın ömrünü uzatır. Aynı zamanda aracınız ikinci el piyasasında daha değerli olur.

·Orijinal yedek parça almak, aracınızın ilerleyen süreçlerde yaşayacağı problemlerin önüne geçer. Sürüş performansınız, güvenliğiniz artar.

·Alacağınız yedek parça da uzun ömürlü olur. İlerleyen süreçlerde yeniden değiştirmek zorunda kalmayacağınızdan dolayı ekonomik anlamda avantajlı durumda olursunuz.

·Yedek parça alacağınız üreticinin veya satıcının garanti verip vermediğine dikkat etmelisiniz. Garanti veren satıcılardan parça almalısınız.

·OEM parçalar almaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda aracınız ile parçanın uyumunu kontrol etmelisiniz.

·Yolcu konforunuzun, güvenliğinizin ve aracınızın performansının ön planda olmasına dikkat ederek yedek parça seçmelisiniz.

Dacia Yedek Parça Çeşitleri Nelerdir? Başlıklı makalemizden memnun kaldıysanız diğer başlıklarımıza da göz atabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.